Dag 5 & 6 Bali - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Lisa Hahury - WaarBenJij.nu Dag 5 & 6 Bali - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Lisa Hahury - WaarBenJij.nu

Dag 5 & 6 Bali

Door: Lisa

Blijf op de hoogte en volg Lisa

27 Augustus 2010 | Indonesië, Bali

Dag 5

De hele dag weer gechilled en gesurft! Heerlijk.. beetje zwemmen, wat drinken, eten, boekje lezen.. ultiem vakantiegevoel!

We werden uitgenodigd door Parco (surfleraar) om wat in zijn restaurant te eten.
Hij had papa uitgelegd waar het restaurant precies zat, maar hij wist het niet meer.. het heette iets met ‘ ... Inn’ .
Wij zoeken en opeens zagen we Parco voor een restaurant met gezellige TL verlichting met de naam Dutch Inn.
En ja.. je raad het al.
Compleet met bitterballen, patat met en frikandel speciaal.
Menu kaart in het Nederlands en Wolter Kroes op de achtergrond!
Niet echt ons ding dus... hahaha!!

Uit beleefdheid een drankje genomen en vriendelijk bediend door een schattig homootje.
Terwijl ik wilde afrekenen en naar geld zocht, probeerde hij zijn versiertruc uit op Bas.. ‘ youuu werrie hansomm’ ! Ik piste bijna in mijn broek van het lachen en we hebben hem er de rest van de avond (en de vakantie) nog mee gepest hahaha!
We zijn lopend naar de shopping mall van Kuta gegaan, maar die ging binnen een half uurtje dicht. De week dat we nog in Bali zijn, gaan we er nog even heen.

Nu lekker slapen.. morgen gaan we Bali ontdekken!!

Dag 6

We zijn s’ochtends vroeg om half 9 opgehaald door Fendi en Tonnie ( de beachboys) om een toch met de auto te maken door Bali.
Het was erg leuk om rijdend de stad te zien. Mensen die op hun brommertje naar werk gingen, kinderen in hun schooluniformen en vooral veel bedrijfjes met grote beelden langs de weg.
Als eerst zijn we naar de Batik-fabriek gegaan, hier word met de hand de schilderingen op de stof getekend. Super om te zien hoe die vrouwtjes dat doen, over een hele dag weven ze 1 meter batik-stof!
Ik heb een Balinese draak op mijn rokje laten zetten en we hebben in de winkel nog iets leuks gekocht.
De winkel stond echt helemaal vol met chinezen dus het was weer tijd om te gaan!

Op naar Monkey Forest!

Bij de ingang kaartjes gekocht..blijkbaar is het zo dat als je local bent, je nergens voor hoeft te betalen! Bas had een trosje bananen gehaald en werd zo ongeveer belaagd door 10 apen!
Het oerwoud zag er geweldig uit en bij de tempels werden verschillende rituelen uitgevoerd, offers en Balinese dansen maar helaas mochten we er niet in omdat we te bloot gekleed waren.
We konden wel over een muurtje heen kijken en dus veel foto’s maken.

De apen zijn echt verschrikkelijk brutaal, hangen in je broek, klimmen in je nek en maakten ruzie met elkaar om een stuk kokosnoot of banaan. Het deed me een beetje denken aan de apanheul!

Verder doorgereden naar Ubud, mooie kunstenaarsdorpje.. met veel mooie schilderijen en beelden. Al zie je wel veel van hetzelfde. Langs een zilversmederij geweest, leuk om te zien hoe sieraden met de hand gemaakt worden.. ik heb nog een ring gekocht maar het waren wel Europese prijzen.
Volgens Fendi kopen mensen spullen uit Ubud in en verkopen dat door aan toeristen in Kuta en Tenah Lot.

De natuur werd hoe verder we de binnenlanden in reden, hoe mooier!
Helemaal toen we bij de sawa’s aankwamen. Fendi wist dat er een restaurant was; volgens papa heette het T.allang maar we weten het niet meer zeker.
Trappetje naar beneden waar allemaal verschillende Balinese hutjes met uitzicht over de sawa’s.
Dit is de mooiste plek waar ik ooit in mijn leven ben geweest!
Het uitzicht en vooral de stilte!
We hebben veel foto’s gemaakt, maar het beschrijft het gevoel niet als je daar zit!
Het leukste was eigenlijk nog dat er een kokosnoot van 15 meter hoog naar beneden viel!
We hebben er heerlijk gegeten, behalve Tonnie want die was aan het vasten. Fendi deed niet mee met de ramadan, maar hij doet wel mee aan het slachtfeest ;)
Daarna even naar de pasar malam van Ubud, veel schilderijen, nauwe gangetjes tussen de kraampjes; benauwd dus!
Overal werd hetzelfde aangeboden, papa had wat spulletjes gekocht en we zijn daarna weer gegaan.

Verder met de toerist uithangen, op weg naar Tanah Lot!
Ontzettend mooi uitzicht, verschillende tempels.. maar overal moest je zo ongeveer voor betalen!
We zijn wel heilig verklaard.. Je hoofd onder een straaltje ‘heilig’ water gedoopt, daarna kreeg je door 1 van de monniken rijst op je hoofd geplakt en een bloem achter je oor.
Nu waren we heilig en mochten we de tempel op. Een hele gebeurtenis dachten wij.. maar niet dus. De trap wat halverwege afgesloten met een hekje dus we konden niet verder haha! Wij zijn dus net als die andere honderden toeristen (vooral chinezen) in het ootje genomen!
Stuk over de rotsen gelopen, mooie foto’s gemaakt van ‘ Tempel van de Aarde in Zee'.
Echt prachtig! Zeker de moeite waard.. helemaal met zonsondergang.

Met een uurtje waren we weer terug bij het hotel, Fendi en Tonnie gedag gezegd en onze koffers ingepakt.
We zijn bij McDonalds wat gaan eten, met in het achterhoofd dat we de hele week niets anders konden eten dan rijst!
Bas had er wat moeite mee.. sowieso omdat hij denkt dat de hamburgers die op de grond gevallen zijn (misschien nog wel erger)gewoon op het broodje gelegd worden en hij heeft het boek over fastfood gelezen. Dus weet wat er eigenlijk mis mee is.
Maargoed.. sta ik net de bestellen, zie ik in mijn ooghoeken Bas een sprongetje maken naar rechts en begint keihard te wijzen naar de toonbank.
Loopt er een MEGA GROTE kakkerlak die dus uit de ventilator op Bas z’n arm stuiterde en zo naast de kassameisjes terecht kwam! Zij gillen natuurlijk en eerst sprong de kakkerlak nog even de hele Mac door voordat iemand ‘em te pakken had.
Uitgerekend dat de kakkerland de arm van ‘werrie handsommm’ Bas uitzocht! Wat hebben wij gelachen!

Eetlust wel compleet verdwenen.. we hebben het nog wel opgegeten ( na uitvoerig gechecked te hebben) en daarna door naar de Starbucks.
Bas en Fabi hebben nog even een duik genomen in het zwembad en zo rond 22.30 lagen we in bed.
De wekker gaat om 04.00u!

• 27 Augustus 2010 - 08:47

Danielle:

Lieve allemaal,
    Het klinkt als een heel avontuur daar. Goed om wat roots te zien maar dan zie je ook weer in voor luxe wij hier leven. Geniet van de zon want die hebben wij hier niet regen regen regen.
    Lieve groet Danielle

• 27 Augustus 2010 - 14:26

Ita:

Arme Bas!!!Ik dacht altijd dat Lisa liep te griezelen van alles met pootjes en voelsprieten.....maar weet je als je er wat langere tijd bent wen je daar ook aan.Wel fantastisch dat je nu ook het binnenland van bali hebt gezien en niet alleen de surfstranden.Veel in je verhaal lijkt op Thailand, de markten, het verkeer,het eten...en de vieze beestjes.
    Kus voor jullie, ben erg benieuwd naar de foto's