Dag 17 Bali
Door: Lisa
Blijf op de hoogte en volg Lisa
31 Augustus 2010 | Indonesië, Bali
We zijn allemaal wakker geworden zonder kater, dus Bas zijn ogen zijn veel beter, papa heeft nauwelijks last meer en mijn kwallenbeten zijn nog wel pijnlijk maar niet meer zo dik en rood.
Na ons heerlijke ontbijt zijn we even naar de receptie gelopen om te vragen of er duikscholen waren in Nusa Dua. Dit plaatsje ligt aan de andere kant van Bali en onze plannen was dat we naar Nusa Dua en Uluwatu (surfstrand) zouden gaan.
Er zou voor ons een busje komen die ons gratis naar een duikschool zou brengen en weer terug naar het hotel.
Zo gezegd zo gedaan.
Leuke duikschool; Apollo.. aardige medewerkers en divemasters.
Grappig om te zien dat ik er 5 jaar geleden ook zo bij liep. Beetje chillen in de zon, mensen duik-instructies geven, alles klaarzetten en gaan!!
Zo ging het bij ons dus ook. We hebben met z'n 3en een introductieduik gedaan.. Fabi had nog nooit gedoken en Bas en ik waren bang dat we niet meer wisten hoe we moesten duiken hahah! Maar blijkbaar verleer je dat niet.. Bas voelde zich gelijk als een vis in het water, met koprol en al... Ik moest toch de eerste paar seconde even wennen. Maar daarna was er niets meer aan de hand!
We hadden hulp van 2 divemasters (het was niet zo druk dus) Eentje die Fabi een beetje hielp en de andere maakte foto's en filmpjes van ons!
Finding nemo gezien, veel zebra-visjes maar helaas geen schildpadden of haaien ;)
Bas en ik hebben helemaal de duikkriebels.. we hebben nog even gekeken of we de volgende dag misschien nog konden duiken, maar het is redelijk duur. Dus volgend jaar gaan we op duikvakantie!
Met Fabian z'n oren ging het ietsjes minder.. maar aan het einde van de middag was hij al minder doof!
Terug bij het hotel hebben we even de filmpjes en foto's bekeken, ons omgekleed en zijn we gaan shoppen.
Papa heeft zijn boek gepakt en is hier gebleven.
Wij waren op zoek naar van die houten maskers, we hadden er al een paar gezien maar die dingen zijn al gauw 100 euro per stuk. Iets buiten ons budget dus haha!
We staan in zo'n winkel te kijken naar een heel mooi masker, komt een klein indootje naar ons toe en fluistert dat hij wel een goede prijs voor ons heeft. Dus wij keken elkaar echt verbaasd aan en knikte ja. Van 1.200.000 voor 900.000 maar dan moesten we nu wel cash betalen. Gelukkig had ik net gepind en gaven het snel aan het verkopertje. Hij sneaky om zich heen kijken, graait wat inpakpapier onder de tafel vandaan en propt het in onze shoptas. Met een grote glimlach bedankte hij ons en weg was 'ie! Wat een giller.. we hebben echt ontzettend gelachen!
Na ons avontuur hebben we heerlijke broodjes en chocolade muffin's gehaald en hebben de de taxi naar het hotel genomen.
Bas en Fabi zijn nog even gaan zwemmen en zijn we weer uiteten geweest :D
Fabian heeft nog even geskypt met Sanne en mama.. en samen met Bas op het balkonnetje biertjes gedronken.
Ik ben als een blok in slaap gevallen..
Nog 2 daagjes te gaan en dan alweer naar huis!
31 Augustus 2010 - 06:51
Gisela:
Ja het was echt super om jullie op Skype te zien en te horen en allen zooooo bruin ! Haha het deed me aan de Curacao tijd van Lisa denken. Wij kunnen echt niet wachten om jullie weer te zien en te spreken !! Fijn dat jullie ook weer zijn gaan duiken. Want dat idd een hobby 5 jaar terug. En over die maatpakken ; herinner je al die berichtjes van ita en Danielle over de blouses?? Ga wel ff elke dag kijken hoe ver ze zijn want anders zijn ze misschien niet op tijd klaar Maar het is wel supergoedkoop. Danielle geniet nog elke dag van haar mooie blouses. Ja nog een paar dagen. Niet ziet worden of je laten bijten door kwallen !!! Dikke knuffel en kusjes G. -
31 Augustus 2010 - 13:58
Ome Sjors:
Nee, wat was dat?
;) -
31 Augustus 2010 - 18:15
Nala:
hoi lieverds wat een leuke verhalen allemaal, wel heel vermoeiend en spannend! Ik heb ook gezwommen en hier zijn ook kwallen maar die bijten niet, ik heb er een beetje mee rond lopen slepen maar ze bewogen niet eens. Ik legde ze neer voor allerlei mensen maar die gaan gillen en gooien ze niet eens even weg.
Ik heb trouwens nog een klein foutje gemaakt!!!!! Jaap je weet wel met die enorme handen en n stem als n misthoorn ging ongeveer bovenop me liggen terwijl ik diep lag te snurken en te dromen over cello!! Dus!!!!!! Heb ik hem keihard in z`n neus gebeten. Nu ziet hij er toch al niet uit" maar t lijkt nu wel terug uit de oorlog! En ja hoor hij vind me nog steeds geweldig! Gelukkig maar want hij moet t tuinhuis verbouwen, dus we doen nu extra lief. Ben ik een meisje of niet dikke kus xxxxxxxxxxxxxxxxxxx