Geschreven door papa
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Lisa
18 Augustus 2010 | Indonesië, Bali
Tjep ( mijn ) is vandaag 17 aug. jarig. Hem per sms gefeliciteerd en hoop dat hij hersteld is van de griep. Vandaag is ook de nationale feestdag van Indonesie. Je merkt alleen niet zoveel van. Kennelijk leeft het niet zo op Bali. De winkels zijn open en de verkopers bieden net als vorheen hun waren te koop aan.Enig hoogtepunt is het te water laten van kleine schildpadden door touristen van diverse nationaliteiten, voorafgegaan door een speech in de Bahasa Indonesie die later vertaald is in het Engels door een dame met een afschuwelijk Australisch accent. We zitten aan de bar van Han. De bar op het strand bestaat uit een aantal koellboxen met ijs en drank er in. Verder plastiek stoeltjes en en rode bintangkratten die dienst doen als tafel. ( Bitang is een plaastelijk biermerk). Bij de bar is ook een " surfschool " aangesloten en vaste verkopers. Wij raken bevriend met Han en zijn assistent Ton. Beiden zijn Moslim en zijn aan het vasten. De rest ook maar om de paar dagen. Lisa, Bas, en Fabian hebben vandaag surfles gekregen en hebben de techniek snel onder de knie.Ze hebben een bijpassende surfshirt gekocht.Via Han ( hij heeft zo zijn netwerken ) hebben wij een binnelandse trip per auto inclusief driver voor a.s. donderdag weten te regelen. "s-Avonds hebben wij heel decadent gegeten in een restaurant dat voor een doorsnee Balinees niet is weggelegd.Mooie inrichting met rieten loungebanken met grote kussen er in.
Vandaag 18 aug. zijn FabianLisa en Bas weer aan het surfen gegaan. Han
stelt de chauffeur aan ons voor. Het blijkt een van de assistenten van de surfleraar. Hij heeft Lisa gelest. Fendi zo heet onze chauffeur heeft een mobiel ( auto ) met airco die hij weer geleend heeft van zijn neef. Zo is de cirkel weer rond. We gaan samen met de surfleraar eten in een volgens hem goed restaurant.
18 Augustus 2010 - 13:51
Ita:
JHoi johan, Is het wel uit te houden met dat stel??Ik veronderstel dat jij onder een parasol met een koel drankje naar hun surfpogingen kijkt? Ik ben benieuwd naar je verslag over de autotocht.Dan zie je ook de andere kant van het eiland, dat moet ook heel mooi zijn.Wanneer vertrekken jullie naar Ambon? Groetjes , melanie